Aktiviteter

Att kunna använda sig av olika handikappidrotter i utbildning och teambuildingssyfte är helt fantastiskt.

Följande aktiviteter har vi att erbjuda i vårt koncept:

-Föreläsning
Föreläsningen handlar om projektet ”Alla Kan” och om våra egna livserfarenheter. Andreas Söderkvist är idag elitfotbollsdomare och i föreläsningen berättar han om vägen dit samt vad han får utstå idag. Hans dröm var att bli fotbollsproffs. Våga tro på dina drömmars mål. Pelle Sköldbäck som 2012 blev utsedd till Svensk hjälte i kategorin årets eldsjäl. Pelle berättar om sin resa från skadan till idag. Se möjligheter istället för hindren.

-Rullstolshinderbana
(Här får man möjlighet att pröva på att ta sig fram i rullstol i olika miljöer, att se rullstolen som ett fantastiskt hjälpmedel)

-Rullstolsbasket
(Basket spelandes med rullstolen som hjälpmedel)

-Rullstolsrugby (Quadrugby, där man spelar med en volleyboll och ska transportera sig från egen planhalva till motståndarens poängområde)

-Rullstolsinnebandy
(Innebandy spelandes med rullstolen som hjälpmedel)

-Rullstolshandboll (Handboll spelandes med rullstolen som hjälpmedel)

-Goalboll (Spel för synskadade där man använder sig av boll med pingla i. Tre personer i varje lag där alla har varsin bindel på sig, för att alla ska ha samma förutsättningar. Bollen kastas från egen planhalva mot motståndarens mål. Man känner av vart man är på planen genom att känna på olika linor som sätts upp på planen)

-Boccia
(Största handikappidrotten av alla, där man spelar med röda och blå klot för att kunna komma så nära som möjligt ett stort vitt klot. Detta spel kan spelas på olika sätt beroende på vilka förutsättningar man har. T.ex. kan man använda sig av en ränna där man hjälps åt att sikta och komma till rätt plats)

-Sittande volleyboll
(Den tuffaste handikappidrotten, där man inte har några hjälpmedel alls att tillgå. Den optimala volleybollspelaren har inga ben vilket gör att denna sport går mest fram i krigshärjade länder)

-Futsal fotboll
(Fotboll där utespelarna spelar med bindlar, endast -målvakterna är seende)

-Handikappfriidrott (För blinda, döva och rullstolsburna)

-Fläskboll
(Ett spel som spelas med en stor megaboll och rullstolar, bollen ska knuffas och fläskas iväg mot boståndarens mål, ett fantastiskt spel när det gäller att lära känna varandra.)

-Film/föredrag
(Inspirationsfilm från Paralympics, Svenska hjältar och presentation av Alla Kan konceptet. Diskussionsunderlag som diskuteras i olika grupper)-Rulle på stan (I korta drag så handlar Rulle på stan om att man låter rullstolsburna träna på att ta sig fram i olika stadsmiljöer samt att åka olika typer av allmänna kommunikationer. Man påvisas på vad staden har att erbjuda. "Ungdomar ska vara där andra ungdomar är")


Vi utför även olika utbildningar i Alla Kan konceptet.
Bla, Rullstolsutbildningar och assistentutbildningar